QT ako rýchla alternatíva

QT ako rýchla alternatíva

Pred dvoma rokmi sa na Slovensku spustil jedinečný projekt vypĺňajúci medzeru medzi autorizovanými a nezávislými servismi
nákladných vozidiel. Volá sa Q-Service Truck.

Spoločnosti zaoberajúce sa prepravou a distribúciou tovaru to poznajú – pokazené nákladné auto alebo ťahač nezarába. Riešenie tohto problému si neraz vyžaduje nielen veľké finančné ale aj fyzické úsilie. Hlavne na cestách, kde sa množstvo zárobku či straty meria v rýchlosti a schopnosti odstránenia problému. Práve v týchto a podobných prípadoch mnohí siahajú (alebo môžu siahnuť) po sieti nezávislých servisných stredísk Q-Service Truck zastrešených nadnárodnou distribučnou skupinou Inter Cars.

Pomoc na dosah ruky

Servisné strediská Q-Service Truck sú v šiestich krajinách Strednej Európy (napríklad v Poľsku je až 70 stredísk, v susednom Česku 19), ale už aj citeľne na Slovensku. Doteraz je do konceptu zapojených deväť partnerov, budúcnosť by mala priniesť ďalších piatich. Q-Service Truck stredisko má oproti konkurenčným jednu veľkú výhodu – spoločnosť Inter Cars. Pri poruchách a následných opravách sa bez expresného dodania náhradnej súčiastky pohnúť nedá. Práve vďaka prispeniu spoločnosti Inter Cars je dodávanie dielcov promptné a časté, v rámci jedného dňa aj 2 – 3 krát. V prípade, ak požadovaný diel nie je k dispozícii na pobočkových skladoch na Slovensku, môže byť dovezený (do 24 h) z centrálnych skladov v zahraničí. Spoločnosť Inter Cars je tak vďaka silnej logistike a širokej ponuke náhradných dielov schopná uspokojiť požiadavky aj najnáročnejšieho klienta.

Keď chcete pomáhať

Sieť Q-Service Truck sa rozširuje pomocou nadviazania spolupráce s už zabehnutými servismi spĺňajúcimi niekoľko kritérií - musia disponovať dostatočnou servisnou kapacitou, musia byť schopné vykonávať simultánne opravy minimálne dvoch nákladných súprav, zamestnanci sa musia pravidelne vzdelávať... Prostredie servisu musí byť čisté a pre zákazníkov príjemné. V rámci vybavenosti musí disponovať samostatným priestorom pre príjem zákaziek a mať vlastného diagnostického technika.V rámci opráv musia byť schopné vykonať všetky mechanické práce, kontrolu a opravu brzdových systémov, dokázať opraviť všetky poruchy, ktoré sa môžu objaviť na prívese alebo návese. V prípade nepojazdnosti vozidla je prevádzkovateľ Q-Service Truck regionálne schopný zaistiť odtiahnutie. Aj takto môže vyzerať dokonalosť, až s podtitulom „radosť mať pokazené auto“.

www.q-servicetruck.sk , www.intercars.sk

Samostatne:

Spoločnosť Inter Cars má 28 ročnú históriu a patrí medzi piatich najväčších dodávateľov náhradných dielov pre nezávislé autoservisy v Európe. Momentálne zastrešuje trhy od Litvy cez Bulharsko až po Taliansko. V jej portfóliu má výrobky takmer všetkých svetových výrobcov náhradných dielov pre osobné vozidlá, motocykle, nákladné vozidlá a postupne aj pre agrosektor. Spoločnosť vyrába aj vlastné prívesy a návesy pod značkou Feber. Zároveň je prevádzkovateľom dvoch autorizovaných servisných sietí - pre osobné vozidlá Q-Servise, pre nákladné, autobusy a stroje Q-Service Truck. Taktiež dodáva technické vybavenie do servisov - od zdvihákov až po diagnostické zariadenia.

Fotogaléria

  • Q-SERVICE TRUCK
  • Q-SERVICE TRUCK