Spoločnosť Ford Trucks oznámila strategické partnerstvo so spoločnosťou Q-Service Truck Sp. z o.o. - Výhradný distribútor značky v Poľsku.

Spoločnosť Ford Trucks oznámila strategické partnerstvo so spoločnosťou Q-Service Truck Sp. z o.o. - Výhradný distribútor značky v Poľsku.

Podľa dohody sa Q-Service Truck Sp. z o.o. stane výhradným dovozcom vozidiel Ford Trucks v Poľsku. Spoločnosť sa zaoberá aj obchodovaním s náhradnými dielmi pre automobily a nákladnými vozidlami. Obchodný reťazec spoločnosti Ford Trucks Poland bude mať 10 pobočiek zaoberajúcich sa predajom nákladných vozidiel, údržbou a opravami a neskôr ďalších 10 pobočiek získa povolenie na opravu vozidiel.

Vzájomné partnerstvo medzi spol. Ford Trucks a Q-Service Truck Sp. z o.o., bolo podpísané 13. júna 2019 v Hilton Hotel and Convention Center vo Varšave.

Podujatia sa zúčastnil predseda predstavenstva Inter Cars a zástupca Q-Service Truck Sp. z o.o. Maciej Oleksowicz, predseda predstavenstva Q-Service Truck Sp. z o.o. Sławomir Rybarczyk a zástupcovia Ford Trucks: Serhan Turfan, viceprezident Ford Trucks a Emrah Duman, riaditeľ medzinárodných trhov.


Ford Trucks je jedným z najväčších výrobcov ťažkých úžitkových vozidiel na svete. Spoločnosť vyrába širokú škálu nákladných vozidiel - vrátane traktorov, stavebných a cestných nákladných vozidiel. Osvedčené riešenia týkajúce sa kvality, trvanlivosti a efektívnosti sú základom medzinárodnej stratégie spoločnosti, ktorá sa neustále uvádza do života viac ako pol storočia. Ford Trucks je v súčasnosti prítomný v celej strednej a východnej Európe, na Blízkom východe, v Afrike a v Rusku, pričom neustále rozvíja svoju činnosť na troch kontinentoch. Spoločnosť už vybudovala popredajnú sieť v západnej Európe a začala rokovania o distribúcii v Taliansku, Portugalsku a Španielsku. Od júna sa k tomuto strategickému partnerstvu pripojilo Poľsko s distribučným reťazcom Q-Service Truck.
Q-Service Truck Sp. z o.o. je jednou zo spoločností skupiny Inter Cars SA Capital Group a tiež oprávneným zástupcom spoločnosti ZF Friedrichshafen AG pri opravách prevodoviek. Je tiež autorizovaným predajcom špecializujúcim sa na distribúciu osobných a nákladných automobilov značky Isuzu. Od polovice júna je portfólio spoločnosti rozšírené o distribúciu vozidiel Ford Trucks. Podpísaním zmluvy s Q-Service Truck Sp. z o.o. sa týmto spoločnosť  stáva výhradným dovozcom týchto výrobkov v Poľsku. Vybrané servisy spojené s Q-Service Truck získajú možnosť získať autorizáciu Ford Trucks na servis všetkých modelov tejto značky.

Podpísanie zmluvy o distribúcii s Ford Trucks je nezvyčajnou udalosťou a nie len pre nás. Po mnohých rokoch vlády siedmich značiek ťažkých úžitkových vozidiel s výkonom viac ako 16 ton sa na štvrtom najväčšom trhu v Európe objavil nový hráč. Existujúce kompetencie vybudované v rámci prevádzky Q-Service Truck, ako napríklad sieť viac ako 70 nezávislých dielní a existujúci model distribúcie dielov, umožnia veľmi rýchle tempo budovania efektívnej obchodnej štruktúry vozidiel Ford Trucks v celej krajine. Takáto spolupráca dobre zapadá do smerovania rozvoja skupiny Inter Cars Capital Group, kde prostredníctvom rôznych segmentov našich činností vytvárame komplexný model služieb zákazníkom, ktorý ponúka prístup k hotovým produktom, ako sú vozidlá, náhradné diely a opravárenské služby. Som presvedčený, že vozidlá Ford Trucks, vrátane vlajkovej lode F-MAX, vďaka svojim jedinečným vlastnostiam umožnia našim domácim dopravcom udržať si konkurencieschopnú úroveň dopravných služieb. Povedal Sławomir Rybarczyk, prezident Q-Service Truck.

Od prvého kontaktu s Q-Service Truck sme vedeli, že máme spoločnú víziu a konvergentnú obchodnú DNA, ktorá by nám umožnila byť dobrými partnermi. Táto spolupráca nám poskytne najlepšiu možnú distribúciu v Poľsku, ako aj záruku rýchleho rozvoja predaja dielov a rozvoja popredajnej siete. Spolu s Q-Service Truck poskytneme najvyššiu úroveň služieb zákazníkom, prístup k službám a konkurencieschopné riešenia zamerané na predaj. Sme spokojní s partnerstvom s Q-Service Truck a veríme, že spoločne zmeníme trh s nákladnými vozidlami.
Hovorí Emrah Duman, riaditeľ pre rozvoj medzinárodných trhov v spoločnosti Ford Trucks

Fotogaléria