Q-SERVICE TRUCK...už aj na Slovensku

Q-SERVICE TRUCK...už aj na Slovensku

Q-SERVICE TRUCK: pri nákladných vozidlách rozhoduje rýchlosť opravy a kvalita

Podnikatelia v oblasti nákladnej dopravy v Slovenskej republike i Európe stoja v tvrdej konkurencii. Ich záujmom je, aby svoj vozový park udržali čo najdlhšie obdobie v dobrej kondícii a prevádzke preto hľadajú kvalitný, rýchly a cenovo prijateľný servis. Rovnako tak je svedkom tvrdého konkurenčného boja aj samotný sektor predajcov náhradných dielov. Odohráva sa medzi niekoľkými hlavnými dodávateľmi náhradných dielov. Jednou z firiem, ktorá sa v tejto oblasti dlhodobo úspešne pohybuje je aj spoločnosť Inter Cars. Dnes budeme hovoriť o servisnej sieti Q-SERVICE TRUCK, ktorú nadnárodná skupina Inter Cars postupne rozširuje v rámci európskych krajín.

Q-SERVICE TRUCK: pri nákladných vozidlách rozhoduje rýchlosť opravy a kvalita



Podnikatelia v oblasti nákladnej dopravy v Slovenskej republike i Európe stoja v tvrdej konkurencii. Ich záujmom je, aby svoj vozový park udržali čo najdlhšie obdobie v dobrej kondícii a prevádzke preto hľadajú kvalitný, rýchly a cenovo prijateľný servis. Rovnako tak je svedkom tvrdého konkurenčného boja aj samotný sektor predajcov náhradných dielov. Odohráva sa medzi niekoľkými hlavnými dodávateľmi náhradných dielov. Jednou z firiem, ktorá sa v tejto oblasti dlhodobo úspešne pohybuje je aj spoločnosť Inter Cars. Dnes budeme hovoriť o servisnej sieti Q-SERVICE TRUCK, ktorú nadnárodná skupina Inter Cars postupne rozširuje v rámci európskych krajín.

Spoločnosť Inter Cars je jedným z najväčších dodávateľov  náhradných dielov v Európe. Momentálne zastrešuje trhy od Litvy cez Bulharsko až po Taliansko. V jej portfóliu sa nachádzajú výrobky takmer všetkých značiek. Zároveň je spoločnosť prevádzkovateľom dvoch servisných sietí - pre osobné vozidlá je to Q-SERVICE a pre nákladné vozidlá je to už spomínaný Q-SERVICE TRUCK. Vedľa toho dodáva Inter Cars tiež technické vybavenie servisov.

"V prípade poruchy pri nákladných vozidlách ak majú objednávku na prevoz tovaru ich prevádzkovatelia, tak vôbec neriešia či je najbližší servis autorizovaný alebo nezávislý. Rozhoduje rýchlosť opravy a kvalita, pretože ich vozy musia byť na ceste a zarábať, "opisuje myslenie logistických spoločností manažment Q-SERVICE TRUCK , ktoré je zastúpené na Slovensku p. Ákošom Baráthom a p. Ľubošom Tóthom. Pre spomínanú rýchlosť opravy je kľúčový tiež dodávateľ náhradného dielu, pretože nie vždy je potrebný diel v servise. V spoločnosti Inter Cars preto neustále pracujú na zvýšení počtu vhodných partnerov, ktorí sa zapoja do servisného konceptu Q-SERVICE TRUCK a zároveň na tom, aby boli do týchto servisov čo najrýchlejšie zavážané potrebné náhradné diely.
 

Rozbeh siete bol na Slovensku v roku 2016. V súčasnej dobe je do servisného konceptu Q-SERVICE TRUCK zapojených päť partnerov v Slovenskej Republike (napr. 69 v Poľsku a 15 v Českej republike). Do konca roka 2017 by ich malo po celej slovenskej republike pribudnúť ďalších päť. Rozvoj by sa mal v blízkej budúcnosti koncentrovať najmä na Slovensko, kde je ich počet zatiaľ menší.

Zásobovanie partnerov Q-SERVICE TRUCK prebieha z 22 predajných skladov spoločnosti Inter Cars.     Z nich sú všetky spolupracujúce servisy zásobované 2-3 x denne plus v prípade potreby aj z troch regionálnych skladových centier na Slovensku. V prípade, že požadovaný diel nie je k dispozícii na pobočkových skladoch Slovenskej Republiky, môže byť dovezený na druhý deň ráno z centrálnych skladov v zahraničí. Spoločnosť Inter Cars je tak vďaka silnej logistike a širokej ponuke náhradných dielov schopná uspokojiť požiadavky aj toho najnáročnejšieho klienta.

Zákazníci Inter Cars môžu voliť z niekoľkých možností objednania náhradných dielov - prostredníctvom e-shopu, ale aj telefonicky, prípadne môže byť zákazník obslúžený priamo pri pulte na pobočke. Po dodaní náhradného dielu do partnerského truckservisu môže byť diel rýchlo namontovaný do čakajúceho nákladného vozidla a vodič môže vyraziť plniť zákazky.
 

Ako sa stať súčasťou Q-SERVICE TRUCK?



Q-SERVICE TRUCK je sieťou nezávislých truckservisov, ktorá sa rozširuje pomocou nadviazania spolupráce s už existujúcimi servismi,  ktoré vyhovujú špecifikám spoločnosti Inter Cars. Popri snahe o kontinuálne zvyšovanie počtu spolupracujúcich servisov dbá spoločnosť Inter Cars aj o kvalitu služieb ponúkaných zapojenými servismi. Aby sa servis nákladných vozidiel mohol pochváliť logom Q-SERVICE TRUCK, musí spĺňať niekoľko kritérií. TRUCK-servisy musia disponovať dostatočnou servisnou kapacitou. Musia byť schopné vykonávať simultánne opravy minimálne dvoch nákladných súprav. Prostredie TRUCK-servisu musí byť čisté a pre zákazníkov príjemné. Disponuje samostatným priestorom pre príjem zákaziek, je vybavený vlastným diagnostickým zariadením. V areáli TRUCK-servisu sú vybudované minimálne štyri parkovacie státia pre nákladné súpravy. Popri tom hrá kľúčovú úlohu aj lokalita daného servisu. Q-SERVICE TRUCK vždy nájdete v blízkosti frekventovaných ciest.

Servisy zapojené do siete Q-SERVICE TRUCK musia byť schopné ponúknuť svojim zákazníkom kvalitné služby. Sú schopné vykonať všetky mechanické práce, kontrolu a opravu brzdových systémov, dokážu opraviť všetky závady, ktoré sa môžu objaviť na prípojnom návese. V prípade nepojazdnosti vozidla je  Q-SERVICE TRUCK schopný zaistiť odťah. TRUCK-servis vie zabezpečiť odťah vozidla  vlastným alebo zmluvne dohodnutým odťahovým špeciálom.

Cieľom slovenského zastúpenia Inter Cars je dosiahnuť minimálne také koncentrácie servisov             Q-SERVICE TRUCK, ktoré by bolo schopné pokryť požiadavky aj veľkých fleetových klientov.

Rozhovor poskytol

Q-SERVICE TRUCK team... váš truckservis                                                                                                                      

Ákoš Baráth, Ľuboš Tóth